Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του ΤΖΙΑΜΠΙΡΗ,του ΠΑΠΑΧΕΛΑ και του ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ

Διαβάζουμε στην Herald Tribune
"A weak Macedonia would have NATO inheriting a weaker alliance and Greece dealing with a weaker, more vulnerable neighbor" Tziampiris said.
Μεταφράζουμε:
"Μια αδύνατη Μακεδονία θα κληροδοτούσε στο ΝΑΤΟ μια πιό αδύνατη συμμαχία και την Ελλάδα να διαπραγματεύεται ,μ' έναν πιό αδύνατο, πιό τρωτό γείτονα"
Το είπε ο συνεργάτης έρευνας κ. Τζιαμπίρης του ιδρύματος ΕΛΙΑΜΕΠ .
Αναγνώρισε από ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ την FYROM ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .(Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερευνητικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν εκφράζει, ούτε εκπροσωπεί συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις. Επιχειρεί μόνο να λειτουργήσει ως βήμα ελεύθερου διαλόγου και ως κέντρο παραγωγής και διακίνησης ιδεών. )
διαβάστε την συνέχεια εδώ http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/12/blog-post_05.htmlπολύ καλά ενημερωμένο blog!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μόλις πληροφορήθηκα για το σχόλιο σου και πρέπει να πώ ότι τα συμπεράσματα σου είναι δυστυχώς κάπως βιαστικά. Διάβασε σε παρακαλώ την απάντηση μου στο αντίβαρο και θα καταλάβεις ποιός είναι υπεύθυνος για την απαράδεκτη αλλαγή της ονομασίας ΠΓΔΜ στο συγκεκριμένο άρθρο!
http://blog.antibaro.gr/?p=38
Βρές και την υπογραφή μου σε ψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας για να δείς που κινούμαι ιδεολογικά στο συγκεκριμένο θέμα:
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=9420
Σε παραπέμπω επίσης σε νέο άρθρο μου στο αντίβαρο για την ΠΓΔΜ όπου αποκαλύπτω πτυχές του ιδεολογήματος της ταυτότητας τους:
http://www.antibaro.gr/national/tziampirhs_misirkof.php
Φιλικά,
Αριστοτέλης Τζιαμπίρης

Ανώνυμος είπε...

Διαβάσαμε την απάντησή σας κ.Τζιαμπίρη. Θα αναμέναμε και μία επιστολή σας προς την εφημερίδα Herald Tribune αλλά και τις εκτιμήσεις σας για το ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο εκτός από τα Ελληνικά Υπουργεία το χρηματοδοτούν 9 ιδρύματα του George Soros.

Unknown είπε...

Αγαπητέ 'Ελλην (και ανώνυμε) Μακεδόνα. Σχετικά με το θέμα διάβασε σε παρακαλώ νέο σχόλιο στο Αντίβαρο για να καταλάβεις τι παιχνίδι παίχτηκε εις βάρος μου, γεγονός που με πείραξε ιδιαίτερα ειδικά αφού είμαι και εγώ και Έλληνας και Μακεδόνας και απόγονος Μακεδονομάχων. Φυσικά και έστειλα επιστολή στην εφημερίδα, σιγά μη τη δημοσίευαν. Όσο για το ΕΛΙΑΜΕΠ από το οποίο εγώ δεν πληρώνομαι, θα επανέλθω στο μέλλον. Για την ώρα δες τα παρακάτω:
Φιλικά
Αριστοτέλης Τζιαμπίρης
1.
# Ανδρέας Σταλίδηςon 18 Mar 2008 at 12:33 am

Σχετικά με τον κ. Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, θα παρέπεμπα τους αναγνώστες αυτής της ανάρτησης να διαβάσουν και το άρθρο του, που δημοσιεύθηκε έκτοτε στο Αντίβαρο για τη δημιουργία της «Σλαβομακεδονικής ταυτότητας» στη διεύθυνση http://www.antibaro.gr/national/tziampirhs_misirkof.php

Αποκαλύπτει στοιχεία στο εν λόγω άρθρο που δεν είναι ευρέως γνωστά.

Επίσης, για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι ο κ. Τζιαμπίρης υπέγραψε τη δήλωση των προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2007 σχετικά με τη Μακεδονία

http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=561

Νιώθω χρέος να ξεκαθαρίσω μετά από όλα αυτά, ότι η αδράνεια και η έλλειψη άμεσης αντίδρασης, σε συνδυασμό με τα ύποπτα παιχνίδια της δημοσιογράφου (γνωστής από παλιά για τις μεροληπτικές θέσεις της σε σχέση με την Ελλάδα γενικότερα) είναι ικανά συστατικά ορισμένες φορές για να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις.