«Ανοχή τέλος»

Αλλαγή στα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων, ενισχύονται οι εποχούμενες περιπολίες και αυξάνονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σε κεντρικά και όχι μόνο σημεία της πόλης. Φρουρούμενο είναι το κέντρο της Αθήνας, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίαιων επεισοδίων, με τελευταία τα έκτροπα της Παρασκευής στο Κολωνάκι. Ενίσχυση των εποχούμενων περιπολιών και αύξηση των δυνάμεων των ΜΑΤ ανάμεσα στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στην οδό Κατεχάκη. Νέο σχέδιο αστυνόμευσης και επιχειρησιακές παρεμβάσεις της αστυνομίας προαναγγέλλει στα ΝΕΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Ανοχή τέλος» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα αναμένονται δύο αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίοι θα συνεργαστούν με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τα τρομο-χτυπήματα της τελευταίας περιόδου.

«Υπάρχει ζήτημα αστυνόμευσης και απονομής δικαιοσύνης στην Κρήτη» δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης.

Τόνισε μάλιστα πως «έχουμε υποχρέωση όλοι οι φορείς της περιοχής να κάνουμε διάβημα προς την ηγεσία της δικαιοσύνης και πρέπει άμεσα να επιληφθούν τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Κολωνάκι.

«Υπάρχει θέμα παραίτησης της κυβέρνησης. Το κράτος και οι πολιτικοί ιθύνοντες βρίσκονται σε διάλυση», δήλωσε ο κ. Χυτήρης στον Αθήνα 9.84.

Αιχμές για υποκινούμενα επεισόδια που στόχο έχουν την υποβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, άφησε ο Νίκος Γιαννέτος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, απαντώντας στη μεγάλη έρευνα του Αθήνα 9.84 με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Κολωνάκι.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Δημήτρης Γεωργίτσης, τονίζει τα επιχειρησιακά και οργανωτικά προβλήματα της ελληνικής αστυνομίας, ενώ ο καθηγητής εγκληματολογίας Αγγελος Τσιγκρής, εντάσσει τα επεισόδια στο πλαίσιο μιας νέας κοινωνικής έκρηξης που ξεκίνησε από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου

Εν τω μεταξύ, την αποζημίωση των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές την περασμένη Παρασκευή από επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε το Δεκέμβριο ζήτησε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κώστας Μίχαλος.

Οι εμπειρογνώμονες του Επιμελητηρίου καταγράφουν από την Παρασκευή τις ζημιές στα καταστήματα και ήδη ο αριθμός των καταστημάτων που έχει υποστεί ζημιές ανέρχεται σε ογδόντα, αλλά η καταγραφή συνεχίζεται ακόμα.

Το συνολικό ύψος των ζημιών δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή.

athinapoli

Δεν υπάρχουν σχόλια: