Έντρομο το ΠΑΣΟΚ ενόψει δημοτικών

Ούτε ο Καλλικράτης αλλά ούτε και το νομοσχέδιο περι ιθαγένειας δείχνουν ικανά να σώσουν το ΠΑΣΟΚ από το βατερλό που είναι ορατό για τις δημοτικές εκλογές.
Η δυσφορία του κόσμου είναι κάτι που δεν μπορεί να αναχαιτισθεί εύκολα και οι καλύτεροι πράσινοι εκλογομάγειροι βρίσκονται επι ποδός.
Μπροστά σε αυτη την πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με έμμεσους τρόπους αλλά και την γνωστή συνταγή περί δήθεν συναίνεσης να καλλιεργήσει το κλίμα κατάργησης του 50%+1 για δημάρχους και περιφερειάρχες και να το μετατρέψει σε 42%.
Και ενώ από την μία μας λένε πως το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει με την πάγια θέση του που είναι το 50% από την άλλη ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι γνωστές ατάκες όπως ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο πάγιο σύστημα ή ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συναίνεση και συνεργασία και άλλα πολλά ώστε στο τέλος να επιβάλουν "δημοκρατικά" το 42% και να σώσουν ότι σώζεται και αν σώζεται!
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αν θα μετατρεπεί το 50% σε 42%, το πρόβλημα είναι πως το σύστημα ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην καταλαβαίνει ούτε τις εποχές αλλά ούτε και τον κόσμο και συνεχίζει να "παίζει" με εκλογοπαιχνίδια σαν και αυτά που έφτασαν το παρόν πολιτικό σύστημα να είναι πιο κάτω και από τον πάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: